فهرست مطالب

Journal of Research Development in Nursing and Midwifery
No. 2, 1997

  • تاریخ انتشار: 1376/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بررسی اثر توقف جریان خون وریدی با ورزش یا بدون ورزش دست بر میزان پتاسیم خون
    پژوهش از: حسین رحمانی انارکی صفحه 1
    این تحقیق یک پژوهش نیمه تجربی است که بر روی 45 فرد داوطلب سالم، 25 نفر مرد و 20 نفر زن انجام شده است.تغییرات میزان پتاسیم خون در طی و بدنبال توقف جریان خون وریدی بمدت 3 دقیقه با فشار خارجی معادل صد میلیمتر جیوه با یا بدون ورزش ساعد اندازه گیری شد. طرح تغییرات مشاهده شده به انجام یا عدم انجام ورزش ساعد بستگی داشت. بدون ورزش ساعد دست، تنها افزایش خفیفی در میزان پتاسیم نسبت به حد پایه خون دیده شد گرچه هنگامیکه دست ورزش داده شد تغییرات شدیدی در میزان پتاسیم به دنبال توقف جریان خون وریدی ایجاد شد.
    کلیدواژگان: پتاسیم خون، توقف جریان 1 ورزش، نمونه خون2، تورنیک3
  • نشانگان روانی پس از زایمان (روان پریشی پس از زایمان)
    جمشید فرجی صفحه 2
    روان پریشی پس از زایمان، در شمار انواع اختلالاتی است که بصورت آشفتگی های خلقی همراه با علائم پریشانه، نظیر زوال شخصیت، توهم، هذیان، فقدان جهت یابی، بی احساسی و... در مادران تازه زایمان کرده، بروز می کند. این علائم، گر چه در نخستین روزهای پس از زایمان اغلب بصورت حاد بروز می کنند ورابطه مادر – نوزاد را به تخریب های آشکاری دچار می سازنند تشخیص و درمان سریع آنها، بسیاری از حوادث آتی ناشی از این اختلال را دفع می کند. اما چنان چه این علائم، مورد غفلت اطرافیان و درمانگر قرار گیرد، هم زیست بهینه مادر را به خطر می اندازد و هم نوزاد را در معرض مرگ قرار می دهند.
    کلیدواژگان: روان پریشی پس از زایمان، افسردگی پس از زایمان، حزن مادرانه، قتل نوزاد
  • شیر مادر و اهمیت آن
    حجت الاسلام حاج علی کیا صفحه 3
  • بررسی تاثیر تکنیک سوند گذاری در دهانه رحم بر شروع زایمان در موارد مرگ داخل رحمی جنین
    الهام خوری صفحه 4
    در حاملیگی های پر خطر آماده سازی دهانه رحم و تحریک زایمان به طریق مختلفی میسر می گردد که در ذیل پس از مختصر توضیح در مورد تک تک این روش ها، به بیان پژوهشی در زمینه مقایسه دو روش مکانیکی تحریک زایمان پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: مرگ داخل رحمی، سوند فولی، آماده سازی دهانه رحم، تحریک زایمان
  • آموزش مراقبت از خود معلولین ضایعه نخاعی
    حسین نصیری صفحه 5
    یکی از نظرهای پرستاری الگوی مراقبت از خود است. تاکید این الگو بر سپردن مسئولیت حفظ سلامت افراد به خود آنهاست. به منظور قبول چنین مسئولیتی افراد نیاز به آگاهی دارند و پرستار مهمترین و موثرترین عضو گروه بهداشتی در رساندن این آگاهی به مددجوست.
  • نگرانی های موجود در ارتباط با مصرف طویل المدت داروهای ضد درد در بیماران سالمند))
    طیبه ضیایی ترجمه: طیبه ضیایی صفحه 6
    از بین افراد سالخوردهای که در منزل زندگی می کنند، 50 -25% آنها از درد رنج می برند این گروه اغلب به دلایلی چون (1) نادیده گرفتن راهنمهایی هایی که. برای کنترل درد به آنها پیشنهاد می شود، (2) نگرانی پزشکان در تجویز ضد درد مناسب به سالخوردگان مبتلا به بیماری های دیگری که بطور مستقیم و غیر مستقیم بر شدت درد و نوع درمان آن تاثیر می گذارد، داروی مسکن کافی دریافت نمی کنند. درمان دردهای مزمن بیماران سالخورده به دلیل تغییرات ایجاد شده وابسته به سن در سخت و ساز و افزایش احتمال مصرف همزمان چند دارو، با جوانان متفاوت است. درک پزشک از تغییرات فیزیولوژیک وابسته به سن و سایر اصول مربوط به تسکین درد بیماران سالخورده آنها را راهنمایی می کند که در کاهش درد و رنج این افراد موفق شوند. کنترل بهتر درد زمانی صورت می پذیرد که به این عوامل توجه نموده و ضد دردها بر اساس فعالیت گیرنده ها، نحوه عملکرد و عوارض سوء، انتخاب شوند. این مطالعه، گیرنده های درد و عوامل فیزیولوژیکی را که در ایجاد درد دخالت دارند مورد بررسی قرار می دهد. همچنین فرایند های داروهایی و موارد ابهامی که در درمان درد بیماران سالخورده وجود دارد نیز مورد توجه قرار می گیرند.
  • روش تجویز اکسیژن توسط لوله بینی
    گردآوری: فخری میرکریمی صفحه 7
  • مبارزه با عفونت
    لیلا جویباری ترجمه: لیلا جویباری صفحه 8